Praktijk MozaïekDankzij supplementen kan mijn zoon weer voetballen!

Dankzij supplementen kan mijn zoon weer voetballen!

De meningen over supplementen zijn verdeeld. De één is overtuigd van de werking, de ander vindt dat gezonde voeding voldoende zou moeten zijn.

Dat supplementen voor een belangrijke verandering bij mijn zoon zorgden, bewijst het volgende verhaal:

“Mam, wil je mij even testen?” vroeg zoonlief in de kerstvakantie. Ik was even ontzettend verbaasd. Mijn zoon van 17  wil het liefst alles zelf doen, of in ieder geval op zijn eigen manier en nu mocht ik ineens met hem meedenken en testen.

Het afgelopen jaar heeft hij niet kunnen voetballen omdat hij constant pijn had aan zijn knieën, kuiten of hamstrings. Ik kan met behulp van de spiertesten, testen wat de oorzaak is van zijn pijn en of hij supplementen aanvulling nodig heeft. Tot nu toe wilde hij dat nooit.

Toen hij jonger was mocht ik wel dingen bij hem testen maar deze leeftijd brengt kennelijk met zich mee dat het een beetje gek is wat je moeder doet. Haha, ik begrijp dat wel hoor, want het is ook lastig voor hem om aan anderen uit te leggen hoe zijn moeder dingen test.

Wat er voor zorgde dat ik hem nu wel mocht testen? Half januari ging mijn zoon naar Oostenrijk. Hij doet de opleiding Sport en Bewegen en om zijn licentie voor snowboard instructeur  te behalen stond er een intensief programma van twee weken op de agenda. Alle reden dus om fit en pijnvrij te kunnen bewegen.

Met behulp van de spiertest kwamen we achter de volgende dingen:

Hij had extra magnesium nodig. Niet alleen in de vorm van tabletten maar ook via de huid. Wij gebruiken daar thuis de badvlokken van Zechsal voor.

Hij had een Schussler celzout nodig, dit zijn zuigtabletjes die echt op celniveau werken.

Als laatste had hij nog twee mineralen nodig. Deze heb gevonden in een mineralencomplex.

Omdat mijn zoon eigenlijk helemaal niet van pillen slikken houd, was ik benieuwd hoe dit zou verlopen. Maar….waar een wil is, is een weg want hij wilde zo graag zijn diploma behalen dat hij heel trouw zijn uitgeteste supplementen heeft geslikt.

Met zijn diploma op zak, en zonder pijn kwam zoonlief weer terug naar Nederland. “Mam, ik ga ook weer meetrainen met de jongens” zei hij in de week na thuiskomst. Inmiddels is de eerste voetbalwedstrijd ook al voor de helft mee gespeeld. Dankbaar voor de wijsheid die zijn eigen lichaam aangaf.

Ben jij ook nieuwsgierig of je supplementen nodig hebt of wil je weten of je de juiste supplementen slikt? Neem contact met ons op.